tisdag, oktober 21, 2008

Men alltså...

...jag menade ju om själva klyftan är skalad, inte hela mandarinen, det visste jag redan att den var. Det skulle ju vara jättejobbigt om man var tvunget att skala den efteråt. Men hur håller klyftorna i så fall ihop sig, och hur gör man när man skalar? Klyftskalet är ju så tunnt och sitter liksom fast.

5 kommentarer:

Anonym sa...

ojojoj... har du lite att göra på skolan lr har du faktiskt filsofilektion och isf trakassera eleverna! ;)

Anonym sa...

precis som med tomater, man lägger dme i vatten. Då löser skalet upp sig. Jag tror det ska vara varmt vatten oxå. Klyftan håller ihop för att "köttbitarna" klibbar ihop. De är tätt sammanpressade av att växa inuti skinnet. Testa att försiktigt skala bort skinnet nästa gång du äter en mandarin. De sitterihop tills man särar på dem :) Rätt kul att pilla med

Anonym sa...

Åh nån som var bevandrad inom det området!! =)

Sofie sa...

Jo jag vet, jag brukar göra det, men jag tänkte att hur gör man liksom i en fabrik? Är det en person som sitter och skalar dem eller finns det en jätteförsiktig maskin som inte krossar dem?

Anonym sa...

kolla vart den är tillverkad. Kanske det sitter små kinaflickor och skalar dina mandariner för hand. Eller så lägger man till något lösningsmedel (troligen giftigt) för att skalen ska lossna och frätas bort. Jag vet inte, bara gissar :P